Nieuw

Blog

Home / Internet  / Van reageren kun je leren

 

Bloggen is al eindeloos vaak doodverklaard, maar hier zijn we in 2012 en het bloggen leeft (gelukkig) nog keihard. Dat gaat dus nog best goed. Waar nog wel wat verbetering gewenst is, is in het aantal reacties dat blogs krijgen. En met de komst van Like-knoppen en +1-verklaringen is het voor de gemiddelde blogger steeds lastiger om van haar bezoekers te horen of ze nou iets leuks/zinnigs/vermakelijks heeft opgeschreven. 

Nu klaag ik daar wel vaker over en nam ik me op 1 januari zelfs voor om in elk geval elke week op 3 blogs een reactie achter te laten. Daar ben ik dan ook mee begonnen en ik kan je vertellen dat het best een leuk avontuur is gebleken. Zo kom ik nog eens ergens op dat grote web. Nieuwe plekken, nieuwe ideeën, goed geschreven, slecht geschreven, het is leuk om het allemaal voorbij te zien gaan.

Tot nu toe gebruikte ik Twitter om die blogs te vinden. Een prima systeem, want Twitter loopt over van de bloggers. Maar inmiddels denk ik dat delen het nieuwe zwart is. En daarom wil ik jullie ook de kans geven om mee te kijken op al die nieuwe en interessante plekken.

Het idee

De bloggers
Wekelijks kunnen bloggers hier op Contentgirls een (individueel) blog(/artikel) opgeven. Die blogs scan ik door en indien het onderwerp, de stijl, de humor of een andere reden je blog opvallend maakt, kom het op een lijst van 5 artikelen die via mail, contentgirls en natuurlijk Twitter en Facebook zal worden gedeeld met de lezers van Contentgirls. Dit hoeven niet alleen blogs te zijn over webonderwerpen, maar die mogen over alles gaan.

Je opgeven levert je dus bezoekers op. Maar let op: die bezoekers zullen ook kritisch zijn, dus als je lange tenen hebt is dit niks voor jou!

De reageerders
Jij als lezer (maar natuurlijk ook als blogger) kunt je opgeven voor de mailinglist die je hieronder vindt. Je ontvangt dan elke week een lijstje van 5 blogs (links ernaar). Van die 5 reageer je minimaal op 3. Dat mag een inhoudelijke reactie zijn, maar ook feedback op schrijfstijl of iets anders.  Je mag lekker kritisch zijn, maar een blogger helemaal afbranden lijkt mij niet erg constructief. Je reactie mag lang of kort zijn, dat mag je helemaal zelf weten.

Niet heel ingewikkeld dus, maar wie weet worden blogs er (nog) beter van, maar ontstaat er ook weer meer interactie. Voor mij werken stokken achter deuren in elk geval erg goed.

FYI: de hashtag is #realeren 

FYI2: Geef alleen individuele artikelen op, niet je hele blog!

FYI3: Geef niet meer dan 1 artikel per week op

Aanmelden voor de mailinglist kun je hier doen…

Ja, ik vind het leuk om wekelijks links naar 5 blogs te ontvangen en daar een reactie achter te laten. Maar ik beloof niks hoor, want soms heb ik het wel érg druk. Toch meld ik me in elk geval graag aan.

Oops! We could not locate your form.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.