Nieuw

Blog

Home / Geeklife  / Halloween count down: 31 oktober – Horror

Oké mensen het is eindelijk zo ver: Halloween. Op de laatste dag van de count down een paar goede films voor deze spookavond. Om samen naar te kijken en te griezelen. Schroom vooral niet om je eigen engste film toe te voegen.

Nightmare on Elmstreet
Oh kinders, na het zien van deze film heb ik een week niet geslapen. Want dat is precies het moment waarop Freddie Kruger je te pakken neemt. Niet alleen door je te vermoorden, maar door je daarvoor eerst nog uitgebreid en gruwelijk te martelen door je dood- en doodsbang te maken.

Het verhaal: Een groep tieners wordt geteisterd door een monster die via nachtmerries de een na de ander vermoord. Waarom doet Freddie dat? De ouders blijken meer te weten.

freddy1

Hellraiser
Pinhead moet toch een van de meest fantastische figuren uit de historie van de horror zijn. hij is een van de cenobites die tevoorschijn komen wanneer je de puzzel oplost. Maar of je blij moet zijn met die prijs. Ben bang van niet.

Het verhaal: Frank Cotton is op zoek naar het ultieme genot. Op een Oosterse bazaar koopt hij een puzzel die precies dat belooft. Maar Frank krijgt meer dan hij gewenst had, zoals een team demonen die de meest vreselijke dingen met hem doen. Na een demonenbehandeling is er nog maar weinig van Frank over. Maar Frank blijkt weer te kunnen leven door zich te voeden met bloed. Maar dat bloed moet ergens vandaan komen.

Candyman
Tot op de dag van vandaag durf ik deze titel niet voor de spiegel uit te spreken. Wat een onwijs goede horrorfilm is dit zeg. Vooral de sfeer is erg zenuwslopend.

Het verhaal: Helen Lyle schrijft een scriptie over lokale mythes en legendes. Tijdens haar onderzoek leert ze over de Candyman: hij komt tevoorschijn wanneer je zijn naam vijf keer voor de spiegel zegt. En oh ja, hij vermoordt je. Natuurlijk gelooft Helen niet in de Candyman. Maar ze leert algauw dat elke legende een kern van waarheid bevat.

Exorcist
Oh my God wat vond ik dit een superenge film. Ik weet nog dat het door Veronica werd uitgezonden. Ik was een jaar of 10 denk ik. En de hele film lang kwam deze boodschap door het beeld: “deze film is niet bedoelt voor jeugdige kijkers en kijkers met een zwak hart.” Dat was op zichzelf al doodeng.

Het verhaal: Een bekende actrice en haar dochter wonen samen in een huis waar steeds vaker gekke geluiden te horen zijn. Maar het duurt even voordat moeder en dochter doorhebben dat er een donkere en kwade entiteit bij hen inwoont die het op dochter Regan heeft voorzien. Regan wordt bezeten door deze duivel en verandert langzaam maar zeker van een zorgeloos en lief meisje in een onherkenbaar monster. Brrrr.

Eigenlijk hoort de film Halloween hier ook bij. Maar ik heb die nooit echt eng gevonden. Die Jason had gewoon geen karakter, geen tekst, alleen maar bloeddorst. Gaap.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.