Nieuw

Blog

Home / Gadgets  / Er was eens…

Er was eens heel lang geleden in China een keizer. En die keizer luisterde elke dag vanaf zijn balkon naar het zingen van de nachtegaal. Het lied van de zangvogel ontroerde de keizer zo diep dat hij tranen huilde van geluk wanneer de vogel zijn lied begon en lachte van verdriet wanneer hij eindigde. Avond na avond kwam de vogel langs bij de keizer. Avond na avond huilde en lachte de keizer. 

Op een dag kwam er een koopman langs het paleis. Hij bracht de keizer een vogel. Geen echte vogel, maar een speeldoos die als je aan een knop draaide het lied van de nachtegaal precies nazong. De keizer was verrukt. Nu kon hij de hele dag luisteren naar het lied van de nachtegaal.En dat deed hij. Zo verrukt was hij door de glimmende nepnachtegaal dat hij de echte nachtegaal langzaam vergat. Niet langer stond hij ‘s avonds te wachten tot de vogel zijn lied kwam zingen. En de vogel was zo verdrietig dat hij de keizer niet langer kwam bezoeken.

Op een dag, terwijl de keizer naar de speeldoos zat te luisteren, hoorde hij opeens een harde tik en gekraak. De machine zuchtte nog een laatste keer en z’n lied was voorbij. Wat de keizer ook deed, de vogel wilde niet meer zingen. zijn beste mensen zette hij erop, maar niks wilde helpen. De keizer’s hart was gebroken. Niet alleen wilde zijn machine het niet meer doen, maar de echte nachtegaal kwam ook niet meer langs. En iedereen weet dat een gebroken hart ziek maakt. De keizer werd zieker en zieker. En….

Oké oké, ik ken dit sprookje niet zo goed meer. Maar als je dus een nepnachtegaal wilt, dan kun je die hier kopen (ook wel bekend als wekker).

vogel

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.