Nieuw

 

Over mij

Leuk hoor al dat geklets, maar wie ben je nou eigenlijk....denk jij nu natuurlijk. Geen zorgen, ik vertel je alles!

Met wie doe je zaken?

Op de een of andere manier heb ik altijd wel wat te vertellen. Dat doe ik op verschillende websites zoals 42Bis en Xa4a.net en daarnaast ook nog eens als columnist en als spreker. Ik communiceer graag en veel.

Doen we koffie?

Goeie vraag, daar had ik misschien even mee moeten beginnen: mijn naam is Xaviera Ringeling, mijn leeftijd wil ik best vertellen – maar die moet ik hier dan steeds aanpassen.

Mijn ouders komen van Aruba en ik ben in hartje Utreg’ geboren. Maar ik ga natuurlijk nog graag af en toe buurten in de tropen.

Ooit wilde ik psycholoog worden, maar in zo’n beetje de eerste week van de studie vond ik mezelf al, dus was er geen reden meer om door te gaan. Ik heb het wel iets langer volgehouden dan een week overigens, maar hoewel menselijk gedrag fascinerend is, vond ik internet fascinerender (wat natuurlijk ook gewoon over gedrag gaat).

Verder woon met mijn drie katten in een oud herenhuis uit 1890. Dat zegt jou niks, maar ik ben gék op mijn thuis. Ik lust geen kaas, maar wel pizza en geen tomaat, maar wel ketchup. Verder zing ik keihard onder de douche (soms ook in een band), speel ik slecht gitaar en iets beter piano en lees ik me helemaal suf.

Ik ben online professional in redelijk brede zin. Aan de ene kant is dat omdat in de tijd dat ik erin stapte (1997 ongeveer) er nog niet zoveel specialismen waren, je deed dus zo’n beetje alles.

Aan de andere kant komt het doordat mijn interesses nogal breed zijn en ik houd niet zo van kiezen.

Aan nog een andere kant (de onderkant?) komt het ook doordat ik ervan overtuigd ben dat je je als online professional niet alleen op één ding moet richten: je moet aanpalende expertises ook voldoende begrijpen om je werk erbij te kunnen laten aansluiten.

Ik heb wel wat voorkeuren: content, -marketing, -management en content & organisatie (hoe richt je het in zodat het kwaliteit en effectiviteit oplevert). Maar ook usability, community management en social media. Eigenlijk alle onderdelen waar techniek, mensen en gedrag samenkomen.

Je kunt bij mij terecht voor een contentgerelateerde diensten en meer. Daarnaast  kun je me inhuren als spreker, dagvoorzitter, trainer en columnist.

Als zangeres mag ook, maar dan moet je er wel zelf achtergronddansers bij regelen én blauwe M&M’s (alléén blauwe M&M’s).

Heb je een grotere contentvraag, dan kun je bij één van mijn andere bedrijven terecht:

ContentChefs: detachering van contentprofessionals, ontwikkelen van contentstrategieën, grotere contenttrajecten.

CloudRedactie: redactionele diensten voor grotere organisaties. Content in de cloud, gemaakt door een professionele redactie.

Content Collective: meerdere online magazines, in totaal meer dan 70.000 bezoekers per maand, waar bedrijven kunnen adverteren.

Bureau Mixr: conceptontwikkeling, coaching, ontwikkeling web presence voor (opnieuw) starters.

Neem contact met me op als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen.