Nieuw

Over mij

Home / Over mij

 

Op de een of andere manier heb ik altijd wel wat te vertellen. Dat doe ik op verschillende websites zoals 42Bis en Xa4a.net en daarnaast ook nog eens als columnist en als spreker. Ergens moet ik dat alles verzamelen, al is het maar om later als ik groot ben mijn memoires te kunnen schrijven (die dan in elk geval door mijn moeder worden gelezen). Dit is de plek waar ik alles – of in elk  geval een groot deel – van mijn werk probeer te bewaren.

Wie ben ik?

Goeie vraag, daar had ik misschien even mee moeten beginnen: mijn naam is Xaviera Ringeling, mijn leeftijd wil ik best vertellen – maar die moet ik hier dan steeds aanpassen, mijn ouders komen van Aruba en ik ben in hartje Utreg’ geboren. Ooit wilde ik psycholoog worden, maar in zo’n beetje de eerste week van de studie vond ik mezelf al, dus was er geen reden meer om door te gaan. Ik heb het wel iets langer volgehouden dan een week overigens, maar hoewel menselijk gedrag fascinerend is, vond ik internet fascinerender (wat natuurlijk ook gewoon over gedrag gaat).

Verder woon met mijn man en twee katten in een oud herenhuis uit 1890. Dat zegt jou niks, maar ik ben gék op mijn thuis. Ik lust geen kaas, maar wel pizza en geen tomaat, maar wel ketchup. Verder zing ik keihard onder de douche (soms ook in een band), speel ik slecht gitaar en iets beter piano en lees ik me helemaal suf.

Wat doe ik?

Ik ben online professional in redelijk brede zin. Aan de ene kant is dat omdat in de tijd dat ik erin stapte (1998 ongeveer) er nog niet zoveel specialismen waren, je deed dus zo’n beetje alles. Aan de andere kant komt het doordat mijn interesses nogal breed zijn en ik houd niet zo van kiezen. Aan nog een andere kant (de onderkant?) komt het ook doordat ik ervan overtuigd ben dat je je als online professional niet alleen op één ding moet richten: je moet aanpalende expertises ook voldoende begrijpen om je werk erbij te kunnen laten aansluiten.

Ik heb wel wat voorkeuren: content, -marketing, -management en content & organisatie (hoe richt je het in zodat het kwaliteit en effectiviteit oplevert). Maar ook usability, community management en social media. Eigenlijk alle onderdelen waar techniek, mensen en gedrag samenkomen.

Daarnaast ben ik een aantal online platformen gestart waarvan ik hoofdredacteur ben.

42Bis
Met meer dan 80 bloggers, 30 eindredacteuren en een redactie- en sales team is de organisatie achter dit online magazine inmiddels geprofessionaliseerd. Per maand worden we door zo’n 45.000 mensen gelezen en we staan sterk op het social web. In mijn rol als hoofdredacteur stuur ik de hele toko aan, bepaal ik de (redactionele) en commerciële koers en schrijf ik – wanneer ik daar de tijd voor kan vinden – ook nog.

Cattish.nl
Cattish is de plek voor mensen die gek zijn op katten. Op Cattish kan iedereen meeschrijven en dat gebeurt dan ook. Cattish wordt per maand door zo’n 8000 mensen bezocht.

OndernemenOpHakken.nl
Op deze site stel ik 5 vragen aan ondernemende vrouwen. De interviews kunnen andere ondernemers (of twijfelaars) inspireren. Deze site krijgt zo’n 3000 bezoekers per maand.

Maar ook: WerkendeMama | RedSeats | UrbanChicks | Listicle | WodsUp | ManMag | SmakelijkeVerhalen | LoveRunning | WriteMinds |

Waar kun je me voor inhuren?

Nou, ik heb een bedrijf en daarover kun je hier lezen en daarnaast kun je mij ook gewoon inhuren. Lees daar hier meer over, dan weet je waarvoor je bij mij terecht kunt.

Je kunt me sowieso inhuren als spreker, dagvoorzitter, trainer en columnist. Als zangeres mag ook, maar dan moet je er wel zelf achtergronddansers bij regelen én blauwe M&M’s (alléén blauwe M&M’s).

Contact opnemen kan trouwens hier.